سومین روز تریبون نانو و صنعت، با محوریت صنایع ساخت و ساز و برنامههای توسعه صنعتی نانو، با حضور مدیران، کارشناسان و نانوفناوران این حوزه، روز دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ برگزار شد.
خانم مهندس شکوه خلیلی فرد، کارشناس مرکز صنعتی سازی نانو فناوری کاربردی، در بخش مربوط به معرفی برنامههای توسعه صنعتی فناوری نانو، با موضوع معرفی مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) و زیرساختهای صنعتیسازی و توسعه کسبوکارهای نوپای نانویی به ارائه مطلب پرداخت.
مهندس شکوه خلیلی فرد ضمن معرفی مرکز صنعتی سازی نانو فناوری کاربردی، به شرح حمایتهای ستاد از کسب و کارهای نوپا پرداخت. این حمایتها شامل اعتبارسنجی (بررسی بازار)، بنیانگذاری کسب و کار (پروتوتایپ و شتاب دهی) و صنعتی سازی (از پروتوتایپ تا تولید نیمه صنعتی) میشوند.
وی در ادامه گفت: رویکرد مرکز صنعتی سازی، کمک به رشد تیمها و کسب و کارهای نوپا است، که این کسب و کارها در انتهای مرحله توسعه نمونه آزمایشگاهی هستند تا زمانی که محصول نانویی خود را در مقیاس نیمه صنعتی تولید کرده و به فروش اولیه برسانند یا سرمایه گذار جذب کنند و آماده ورود به مرحله صنعتی شوند.
مهندس خلیلی فرد با اشاره به چهار بعد از معیارهای ارزیابی و عارضه یابی تیمها و کسب و کارهای نوپا، گفت: یکی از این معیارها، وضعیت فنی از جمله طراحی فرآیند، مجوزهای فنی، دسترسی مواد، دسترسی تجهیزات، کاستیهای تیم از جنبه فنی و دسترسی خط تولید، است.
معیار بعدی وضعیت تجاری کسب و کار است، که شامل بیزینس مدل، استراتژی رشد، مجوزهای غیر فنی، مستندات تحقیقات بازار، استقرار، تامین مالی و برنامه و ابزارهای بازاریابی و فروش است. از دیگر معیارها، حضور یا عدم حضور راهبر، نقش و اهمیت حضور راهبر در مرحله صنعتی سازی است و معیار آخر تاییدیهها هستند.
وی در خصوص نحوه تخصیص حمایتها در مرحله صنعتی سازی گفت: در مرحله اول تیمها از ورودیهای مختلف در مرکز صنعتی سازی ثبت درخواست میکنند.
سپس درخواست ثبت شده، توسط مرکز صنعتی سازی بررسی و غربالگری میشود. در ادامه تیمها به منتور معرفی میشوند. نقش منتور به این صورت است که بعد از آماده سازی، تیمها در مقابل منتورها ارائه میدهند و منتور بر اساس تجربه و دسترسیهای خود تعدادی تیم را جهت بررسی دقیق تر انتخاب میکند.
در بازه زمانی ۶ هفته، منتور با تیمهای منتخب خود جلسات آشنایی و ارزیابی بیشتری برگزار کرده و درپایان می تواند ۳ تا ۶ تیم را انتخاب و همکاری با آنها را آغاز میکند.
کارشناس مرکز صنعتی سازی نانو فناوری کاربردی توضیح داد که امکاناتی که در اختیار تیمها قرار میگیرد دو دسته کلی دارد، یکی اعتبار نقدی است که جهت توسعه محصول طرحها از پروتوتایپ تا نیمه صنعتی پرداخت میشود.
امکانات دیگر، اعتبارهای غیر نقدی است که شامل عارضهیابی بازاریابی، تدوین برنامه بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ، تهیه و تکمیل مستندات طرح، اخذ تاییدیه ها و مجوزهای سیستمی و پتنت، برند و علامت تجاری، اخذ مجوزهای الزامی فنی، تهیه و تکمیل مستندات مالی، طراحی صنعتی و دمو و استقرار میباشد.
وی در پایان به معرفی زیرساختهای مرکز صنعتی سازی مانند پلتفرمها و امکانات آزمایشگاهی و تولید پرداخت و افزود: تجهیزات و دستگاههای موجود در مرکز شامل پلتفرمهایی چون نانو پوشش، نانو الیاف، پلاسمای سرد، چاپ سه بعدی زیستی است. همچنین امکاناتی چون نانومواد، اتاق تمیز و آزمایشگاه عمومی نیز در مرکز موجود است.
گفتنی است چهارمین رویداد ملی تریبون نانو و صنعت، با رویکردی صنعتی، نانوفناورانه و دانش بنیان، از شنبه ۲۸ بهمن تا پنجشنبه ۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ و از ساعت ۹ تا ۱۸، در مدت زمان بیش از ۵۰ ساعت با ارائه بیش از ۷۰ تن از مدیران، متخصصان، پژوهشگران و نانوفناوران در حوزههای مختلف صنعتی کشور، به صورت مجموعه وبینارهای برخط (آنلاین) برگزار خواهد شد.