خلاصه‌ای از سخنرانی نماینده دکتر محمدجواد عزیزلی، مدیرکل تحقیق، توسعه و نوآوری شرکت دانش‌بنیان سازه پایدار الهیه، در روز پنجم تریبون ملی نانو و صنعت

پنجمین روز تریبون ملی نانو و صنعت، با محوریت  صنایع حوزه ساخت و ساز و عمران، روز چهارشنبه 15 اسفند 1403 با حضور مدیران، کارشناسان و فناوران این حوزه برگزار شد.

مهندس لطفی، به نمایندگی از مدیرکل تحقیق، توسعه و نوآوری شرکت دانش‌بنیان سازه پایدار الهیه، در ارائه خود در تریبون ملی نانو و صنعت، به معرفی عایق‌های صوتی و حرارتی نانوکامپوزیت ترموپلاستیک‌های الاستومری پرداخت.

گروه صنعتی لینکران از سال 1397 با تکیه بر تجربه و دانش شرکت سازه پایدار الهیه تاسیس شده‌است. از جمله محصولات تولیدی این شرکت می‌توان به عایق‌های الاستومری حرارتی، برودتی و صوتی دارای ساختار سلول بسته، لرزه‌گیرهای مکانیکی و سیستم‌های ساپورت و نصب تاسیسات اشاره کرد.

لطفی به نمایندگی از شرکت گفت:« عایق الاستومری لینکران از انواع عایق‌های حرارتی، برودتی و صوتی است که دارای ساختار سلول بسته است. یک انتخاب بسیار مناسب جهت عایق کاری لوله‌های سرمایشی و گرمایشی‌، ‌کانال‌ها و سیستم‌های تهویه مطبوع، دستگاه‌های تاسیساتی، مخازن و … است.» استفاده از این نوع عایق مزایای بسیاری چون بهینه سازی مصرف انرژی به سبب دارا بودن ضریب انتقال حرارتی مناسب، جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی لوله، سهولت نصب و انعطاف پذیری، قابلیت چسبندگی و رنگ پذیری، جلوگیری از کندانس و … را دارا است.

وی افزود:« شرکت سازه پایدار الهیه در راستای ارتقای محصول و همچنین افزایش سطح رضایت مشتریان، در فرمولاسیون عایق الاستومری منعطف لینکران از مواد نانو مقیاس به طور خاص نانوکلی استفاده کرده‌است و موفق به کسب گواهی نانومقیاس شده است.»

از ویژگی‌ها و تمایزهای محصول تولیدی شرکت با عنوان فوم الاستومری در مقایسه با عایق‌های دیگر مانند پشم شیشه، پشم سنگ و پلی یورتان می‌توان به ضریب هدایت حرارتی در دمای صفر درجه اشاره کرد که در فوم الاستومری پایین‎تر از بقیه محصولات است و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود. مقاومت در برابر نفوذ آب، واکنش در برابر آتش و عدم خوردگی در زیر عایق نیز در مقایسه با دیگر عایق‌های موجود در بازار بسیار بالاتر است و این عایق‌ها با کمک نانوذرات عملکرد بهتری نیز دارند.

لطفی در خصوص چالش‌های صادراتی شرکت گفت:« چالش‌های صادراتی که ما با آن‌ها رو به رو هستیم یکی عدم امکان مبادلات ارزی با کشور خریدار محصول هست. دوم عدم وجود تجهیزات و آزمایشگاه‌های تخصصی جهت اخذ برخی گواهینامه‌های بین المللی هست. سوم عدم وجود نیروهای متخصص جهت انجام فرآیند بازاریابی بین المللی بطور حرفه‌ای و چهارم عدم ثبات لازم در بازار ارز هست.»

گفتنی است پنجمین رویداد ملی تریبون نانو و صنعت، با هدف معرفی توانمندی‌های دانش‌بنیان فناوری نانو ایران، از شنبه 11 اسفند تا پنجشنبه 16 اسفند ماه ۱۴۰3 و از ساعت ۹ تا 16برگزار خواهد شد. این رویداد با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو و با ارائه بیش از 60 تن از متخصصان و فناوران، به معرفی محصولات، دستاوردها، برنامه‌های حمایتی و فرصت‌های اقتصادی و تجاری در حوزه‌های مختلف صنعتی می‌پردازد. شرکت در این رویداد برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.