سومین روز از «هفته نانو استان کرمان» با عنوان «اثرات فناوری نانو در صنایع غذایی» در دهم آذرماه سال جاری، در محل اداره کل صنعت، معدن و تجارت این استان برگزار شد.
در این رویداد تخصصی، مهندس ابوالفضل شعیب عضو هیئت مدیره شرکت پرنیاناندیش کاوان، مهندس شمسی و سیدی (کارگزاران ترویج صنعتی ستاد نانو)، با حضور مدیران شرکتهای مرتبط با حوزه صنایع غذایی و بستهبندی، و همچنین صادرکنندگان محصولات کشاورزی و غذایی به ارائه مطلب پرداختند.
هدف این نشست، ارائه محتواهای تخصصی و مشاوره در زمینه انتقال فناوری، معرفی تجهیزات مربوطه و مدیریت تقاضاهای صنعتی با هدایت شرکتها به سمت تولید و بهکارگیری محصولات نانو بود.
در ابتدا، توضیحاتی اثرات فناوری نانو در صنایع غذایی ارائه شد؛ از جمله اثرات فناوری نانوحباب در صنایع غذایی، بسته بندی های مبتنی بر فناوری نانو، و اینکه این فناوری با بهرهگیری از ذرات و ساختارهای نانومتری، قابلیتهایی مانند افزایش ماندگاری مواد غذایی، بهبود طعم و بافت، ارتقای ایمنی و کیفیت بستهبندی و همچنین رهایش کنترلشده مواد مؤثره را فراهم میکند. سپس، نماینده شرکت پرنیاناندیش کاوان به معرفی و تشریح عملکرد دستگاههای نانو امولسیون و انکپسوله پرداخت که در فرآوری مواد غذایی کاربردهای گستردهای دارند. در ادامه مدیران به بحث و تبادل نظر پیرامون چالشها و اثرات این فناوری برای ارائه راهحلهای نانوفناورانه پرداختند.
پس از پایان نشست، بازدیدی از یکی از شرکتهای فعال در این حوزه ( مجموعه صنعتی سمنو جوانه) انجام شد. در جریان این بازدید، نیازها و خواستههای صنعتی شرکتها احصا شد و مقرر گردید با تداوم همکاری و تعامل بین واحدهای تولیدی، شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان و مهندس امیری (کارگزار فنبازار استان کرمان)، شرکت هادیان توسعه فردا، و کارگزاران ترویج صنعتی ستاد نانو، گامهای مؤثری برای رفع نیازهای صنعت و توسعه تولیدات مبتنی بر فناوری نانو با توجه به اثربخشی آن در صنایع برداشته شود.



شایان ذکر است رویداد «هفته نانو کرمان» با برگزاری رویدادهای تخصصی در روزهای آینده تا روز چهارشنبه ادامه دارد.
جزئیات بیشتر درباره رویداد را از اینجا (INDnano.ir/۲۳۴۶۵) باخبر شوید.


