دستگاه های مورد استفاده در صنایع داروسازی دارای الزامات GMP خاصی می باشند و بر اساس URS توافقی طراحی و ساخته می شوند.
فریز درایر یا خشک کن انجمادی با استفاده از خلا و دماهای پایین حلال را با روش تصعید حذف کرده و ماده را خشک میکند. ماده خشک شده بسیار متخلل بوده و از این جهت فریز درایر در فرآیند تولید پلیمرهای متخلل و نانو ساختارها به کار میرود. فریز درایر در تولید نانو ذرات با کاربرد در مواد الکتروشیمیایی، محیط زیست، مهندسی، و صنایع دارویی نیز به کار گرفته شده است. حفظ خاصیت همگن بودن شبیه آنچه در حلال وجود دارد، اندازه کوچک ذرات تولید شده و عمر طولانی مدت برای داروها از دلایل اصلی انتخاب فریز درایر است.
شرکت تاپکو اراک در حال حاضر توانایی ساخت دستگاه های فریز درایر دارویی از 1 تا 10 متر مربع را داراست. مستندات کیفی و فنی در دستگاه های دارویی مطابق اصول GMP از مواد اولیه تا تحویل دهی آماده و تحویل مشتری می شود. از جمله این مدارک می توان به گواهی های بازرسی مواد، بازرسی های جوش (PT,UT,RT)، سوابق بازرسی های ابعادی، آزمون های صافی سطوح، گواهینامه های کالیبراسیون، نتایج آزمون های تایید صلاحیت نصب (IQ)، عملکرد (OQ) و کارایی (PQ) اشاره نمود. همچنین تمامی نقشه های P&ID، گواهی کیفی تجیهزات، نقشه های تابلو برق، نقشه چیدمان دستگاه، دستورالعمل های نگهداری و کاربری نیز شامل این مدارک هستند. می توان گفت تمامی مدارک کیفی دستگاه ساخته شده از ابتدا در یک شناسنامه فنی قرار می گیرد و به مشتری تحویل می شود. تمامی آزمون های FAT و SAT با حضور نمایندگان مشتری انجام می گیرد. دستگاه ها دارای 12 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش هستند.
Pharmaceutical Freeze Dryer
با توجه به الزامات صنعت داروسازی، طراحی و ساخت فریز درایر دارویی از حساسیت بالاتری برخوردار است. به منظور تحقیق و توسعه، و تولید نانوذرات دارویی (داروهای ضد سرطان و …)، شرکت متقاضی به دنبال راه اندازاری فریز درایر دارویی در خط تولید بود. نحوه همکاری متقاضی و فناور kdc بصورت قرارداد پیمانکاری و پرداخت تسهیلات به متقاضی در قالب لیزینگ بوده است.
شایان ذکر است که شرکت تکوین آزمایش پارسه (تاپکو اراک) در سال ۱۳۸۸ تأسیس شد و در حوزههای مختلف طراحی و مهندسی به فعالیت پرداخت. این شرکت از سال ۱۳۹۲ تمام توان خود را بر روی طراحی و ساخت دستگاههای فریز درایر متمرکز نمود و در شهریور ماه سال ۱۳۹۳ با طراحی و ساخت فریز درایرهای صنعتی موفق به اخذ گرید دانش بنیان شد. این شرکت در سال ۱۳۹۴ به عضویت مرکز رشد واحدهای فناور مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی پذیرفته شد. در سال ۱۳۹۵ شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه از نخستین دستگاه فریز درایر صنعتی کشور رونمایی کرد و ایران را در جمع صاحبان فناوری طراحی و ساخت دستگاههای فریز درایر صنعتی غذا و دارو در جهان قرار داد. در حال حاضر این شرکت با تکیه بر توان فنی و تجربه چندین ساله مدیران و پرسنل خود تلاش میکند تا پیشگام صنعت طراحی و ساخت دستگاههای فریز درایر در ایران و منطقه باشد.