اولین روز تریبون ملی نانو و صنعت، با محوریت صنایع حوزه بهداشت و سلامت، روز شنبه 11 اسفند ۱۴۰3 با حضور مدیران، کارشناسان و نانوفناوران این حوزه برگزار شد.
در جریان برگزاری تریبون نانو و صنعت، دکتر سحر صابریمنش، مسئول فنی شرکت دانشبنیان فرتاک دانش کویر، در خصوص دستگاه اکسیژنساز نانوفناورانه این شرکت به ارائه مطلب پرداخت.
دکتر صابریمنش با اشاره به آغاز فعالیت این شرکت در سال ۱۳۹۹ و همزمانی آن با شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: «در آن زمان، دستگاه اکسیژنساز به کالایی بسیار ارزشمند مانند طلا تبدیل شده بود.» وی افزود که فعالیتهای تحقیق و توسعه شرکت در همان سال آغاز شد و پس از اخذ مجوزها و استانداردهای مربوط به تجهیزات پزشکی، در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت مجوز نانومقیاس و گواهی دانشبنیان شدند و سپس به تولید نمونه صنعتی دستگاه پرداختند.
دستگاه اکسیژنساز این شرکت، با استفاده از زئولیتها، هوای اتاق را به اکسیژن خالص تبدیل میکند. در این فرآیند، نیتروژن هوا جذب شده و اکسیژن از طریق فیلتراسیون به بیمار منتقل میشود.
به گفته دکتر صابریمنش، «یکی از مهمترین ویژگیهای خاص دستگاه، فناوری نانو است که بر روی آن پیادهسازی شده است. با استفاده از نانوذرات نقره، فناوری نانو را بر روی تمام فیلترهای بهکاررفته در این دستگاه پیادهسازی کردهایم و هوایی که بیمار تنفس میکند، کاملاً تمیز و عاری از هر نوع میکروارگانیسم است.» همچنین تلاش شده است تا صدای کمپرسور دستگاه به حداقل برسد و سنسورهای تشخیصی تعبیه شده در آن، ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون را اندازهگیری میکنند و نمایش میدهند. قابلیت کنترل از راه دور از طریق اپلیکیشن اختصاصی، امکان نظارت و تنظیمات دستگاه توسط پزشک را فراهم میکند. در صورت بروز هرگونه مشکل، سیستم هشدارهای صوتی و تصویری به پزشک و بیمار اطلاع میدهد و کنترل دستگاه از طریق ریموت کنترل نیز امکانپذیر است. علاوه بر این، دستگاه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی سخنگو است.
صابریمنش در خصوص تمایز این دستگاه با محصولات مشابه گفت: «دستگاه اکسیژنساز ما با بهرهگیری از فناوری نانو در فیلترها، اپلیکیشن اختصاصی برای کنترل از راه دور، سنسورهای تشخیصی دقیق و تجهیز به دستگاه پاراکسیمتر، از نمونههای مشابه داخلی و خارجی متمایز میشود. این ویژگیها باعث شده است که دستگاه ما به ثبت اختراع برسد و با کیفیت بالا وارد بازار شود.»
وی همچنین به مجوزهای اخذ شده برای این دستگاه، از جمله مجوز تولید از اداره کل تجهیزات پزشکی و گواهی نانومقیاس، اشاره کرد.
شرکت دانشبنیان فرتاک دانش کویر، دستگاه اکسیژنساز خود را به دو صورت فروش مستقیم و اجاره به بیماران عرضه میکند و در حال برنامهریزی برای صادرات آن به کشورهایی مانند عراق است.
دکتر صابریمنش در پایان سخنان خود اعلام کرد: «ما همچنان تلاش میکنیم تا دستگاههای جدیدتری را تولید کنیم و در حال راهاندازی خط تولید هزارتایی دستگاه در سال هستیم.همچنین همکاران در حال ساخت یک محصول جدید هستند که نه در داخل کشور وجود دارد و نه در خارج از کشور و انشاءالله تا خرداد ماه از آن هم رونمایی میشود.»
در بخش پرسش و پاسخ، دکتر صابریمنش به سوالات حاضران در خصوص تستهای اطمینان از عدم رهایش نانوذرات نقره از فیلترها و تحقیقات در زمینه آروماتراپی پاسخ داد.
در پاسخ به سوالی در مورد تستهای اطمینان از عدم رهایش نانوذرات نقره از فیلترها، دکتر صابریمنش توضیح داد: «تستهایی که خود ستاد نانو برای ما طرح کرد، تست عدم رهایش بود. این آزمایش به این صورت بود که فیلتر ما را در مقابل یک حجم از باد قرار میدهند و بعد از آن خروجی میگیرند و میسنجند که مقدار نانوذرات نقره موجود روی فیلتر نسبت به قبل چقدر تغییر کرده است. بر اساس بازه زمانی، نتیجه تست مثبت یا منفی در نظر گرفته میشود. که شکر خدا پاسخ تست برای دستگاه ما مثبت اعلام شد»
گفتنی است پنجمین رویداد ملی تریبون نانو و صنعت، با هدف معرفی توانمندیهای دانشبنیان فناوری نانو ایران، از شنبه 11 اسفند تا پنجشنبه 16 اسفند ماه ۱۴۰3 و از ساعت ۹ تا 16برگزار خواهد شد. این رویداد با حمایت ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو و با ارائه بیش از 60 تن از متخصصان و فناوران، به معرفی محصولات، دستاوردها، برنامههای حمایتی و فرصتهای اقتصادی و تجاری در حوزههای مختلف صنعتی میپردازد. شرک