منسوجات علاوه بر مهیا نمودن محیط مناسب رشد و تکثیر میکروبها میتوانند سبب انتقال و شیوع انواع بیماریها شوند، از این رو تحقیقات زیادی برای تولید الیاف و منسوجات ضدمیکروب انجام شده است.
برخـی از الیاف به ویژه الیاف سلولزی مورد تـجزیه بیولوژیـکی میکروبها قرار میگیرند. این عملکرد میـکروبها میتواند سبب تغییر رنگ و کاهش خواص مکانیکی (استحکام سایشی و کششی) الیاف شده و موجبات پوسیدگی منسوج را فراهم آورد. همچنین میکروارگانیزمها میتوانند سبب کاهش ویسکوزیته و تخریب مواد مورد مصرف در فرایندهای مختلف تکمیل منسوجات شوند. به منظور کاهش بوی نامطبوع ناشی از حضور میکروبها بر منسوجات روشهایی از جمله استفاده از میکرو و نانوکپسولها، تبدیل ترکیبات بدبو به ترکیبات بیبو و کاهش فراریت مواد دارای بوی نامطبوع وجود دارد. استفاده از ترکیبات ضدمیکروب در مرحله تولید یا تکمیل منسوجات از کارآمدترین روشها برای از بین بردن بوی نامطبوع به شمار میرود.
استفاده از فناوری نانو در صنعت نساجی به منظور بهبودبخشیدن به خواص و یا ایجاد ویژگی جدید در منسوجات با استفاده از مواد یا ساختارهای نانومتری انجام میشود. در این گزارش به چگونگی بهکارگیری فناوری نانو در تولید منسوجات ضدمیکروب پرداخته شده است.