در سال 2014 ارزش بازار جهانی تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی 356 میلیارد دلار بوده است و پیشبینی میشود تا سال 2020 این بازار به 6/453 میلیارد دلار برسد.
بررسی بازار جهانی
به گزارش جهانی منتشر شده توسط گروه هایتک مانیتور که از موسسه Visiongain، در سال 2014 در خصوص بازار جهانی تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی تهیه شده است؛ این بازار 356 میلیارد دلار ارزشگذاری شده است. پیشبینی میشود، این بازار در سال 2017 به مبلغ 7/404 میلیارد دلار برسد و در سال 2020 بازاری با ارزش 6/453 میلیارد دلار را تجربه نماید. همچنین انتظار میرود این صنعت، نرخ رشد مرکب سالانهای در حدود 7/11درصد را در بازه سالهای 2015-2020 داشته باشد.
بررسی روند صادرات کشورهای در حال توسعه
در شرایط فعلی اقتصاد جهانی، به دلیل تمرکز مداوم کشورها بر روی قیمت و کاهش هزینهها، انتظار میرود واردات محصولات و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی از کشورهای در حال توسعه، در چند سال آینده با رشد پیوستهای همراه باشد. همانطور که مشاهده میشود در طی سالیان گذشته، میزان واردات از کشورهای در حال توسعه افزایش داشته و همین موضوع صحتی بر پیشبینی سالهای آتی خواهد بود.
براساس گزارش جهانی منتشر شده توسط موسسه CBI) Trade Statistics for Medical and Laboratory Devices)، کشورهای آلمان، هلند و بلژیک بزرگترین واردکنندگان تجهیزات آزمایشگاهی در اروپا هستند.
بررسیهای صورت پذیرفته بر روی اطلاعات منتشر شده در سالهای پیشین توسط مجموعه ITC واردات کشور آلمان همواره روبه افزایش بوده است و از سال 2009 تاکنون واردات این کشور در بخش تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی رشد 2/8 درصدی را تجربه نموده و این امر موجب شده است که این کشور را به عنوان یکی از اصلیترین کشورهای هدف و مقصد این نوع تجهیزات در دنیا معرفی نمایند. این کشور در حدود 19 درصد از سهم واردات حوزه اتحادیه اروپا از تجهیزات آزمایشگاهی را در سال 2013 به خود اختصاص داده است.
در سال 2013، ارزش واردات تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی از کشورهای در حال توسعه در حدود 5/6 میلیون یورو برآورد شده است که با بررسی سالهای گذشته این نتیجه حاصل میشود که سهم واردات از کشورهای در حال توسعه به حوزه اتحادیه اروپا رشد قابل توجهی از 6/7 درصد در سال 2009 تا 6/9 درصد در سال 2013 را تجربه کرده است. کشورهای اصلی واردکننده میتوانند فرصتهای مناسبی را برای کشورهای در حال توسعه که در حوزه تجهیزات فعالیت میکنند، فراهم نمایند.
کشور چین علیرغم داشتن نرخ رشد صادرات پایین طی سالیان متمادی، همواره دارای بیشترین صادرات تجهیزات آزمایشگاهی به حوزه اتحادیه اروپا بوده است و این امر طی سالیان گذشته موجب شده است که این کشور به عنوان یکی از اصلیترین تأمینکنندگان این صنعت در جهان معرفی شود. 17 کشور در حال توسعه ، هر یک دارای سهمی بیش از 5/0 درصد از کل صادرات به حوزه اروپا را به خود اختصاص دادهاند.
در میان 20 کشور پیشرو معرفی شده، برخی از کشورهای همسایه ایران از جمله هند، پاکستان و ترکیه نیز به چشم میخورند که دارای صادرات قابل توجهی به حوزه اتحادیه اروپا هستند. با بررسی این آمار باید دید که چرا کشور ایران با وجود توانمندی فناورانه مناسب در زمینه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی، در لیست کشورهای صادرکننده موفق قرار ندارد؟
برای دریافت اطلاعات تکمیلی در این بخش میتوانید به وبسایت هایتک مانیتور مراجعه نمایید.