شرکت سرامیکهای صنعتی اردکان فعالیت خود را در سال ۱۳۷۶ در زمینه تولید سرامیکهای صنعتی و مهندسی آغاز کرده است. این شرکت بهعنوان نخستین تولیدکننده کاتالیست آلومینای فعال با تکیه بر دانش بومی و بدون هرگونه وابستگی از لحاظ تجهیزات تولیدی و مواد اولیه به خارج از کشور شناخته شده است. این شرکت با داشتن پتانسیل تولید کاتالیست تیتانیا و کاتالیست پروموت آهن و بهمنظور بومیسازی این محصولات و صرفهجویی ارزی و قطع وابستگی نیز اقدام به تدوین دانش فنی لازم و تولید صنعتی این کاتالیستها کرده است. این نانوکاتالیستها مانع از خروج ارز از کشور شدهاند.
هلدینگ AIC، متشکل از شرکتهای سرامیکهای صنعتی اردکان (شرکت مادر)، دیبا سرام نوین کسرا، آلومینیوم پارس اکسید کسرا و مهندسی معدنی زرین پودر نوین کسرا با تلاشهای مستمر و پیگیرانه برای پشت سرگذاشتن انحصارهای بینالمللی، ضمن دستیابی به دانش فنی و تکنولوژی بومی، در حال حاضر دارای بیش از ۱۰ تیپ و ۵۰ نوع محصول و تولیدکننده انواع محصولات پیشرفته آلومینایی و سیلیکاتی، کاتالیست، نانوکاتالیست، آلفا آلومینا، گاما آلومینا، آجرهای ضداسید، کنسانتره آهن و… است.
این هلدینگ با تکیهبر تحقیق و توسعه، کسب دانش فنی و توسعه کمی و کیفی، تولید محصولات جدیدی مانند انواع کاتالیستها و جاذبها، سیمانهای نسوز آلومینایی، تبولارآلومینا و دیگر محصولات موردنیاز صنایع مختلف کشور را در دستور کار خود دارد.
صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع فولاد و معادن، صنایع کاشی و سرامیک، صنایع هوای فشرده، صنایع نسوز و… عمدهترین صنایع مصرفکننده محصولات این شرکت هستند.
از جمله مزایای کاتالیستهای این مجموعه همترازی کیفی و قیمت بسیار پایینتر در مقایسه با محصولات خارجی و در دسترس بودن تولیدکننده با توجه به شرایط تحریمی است که میتواند دغدغه صنایع داخلی را در خصوص کمبود محصولات موردنیاز مرتفع نماید.
استفاده از فناوری نانو در تولید محصولات این شرکت برای کنترل اکتیویته کاتالیست و ایجاد سطح ویژه و تنظیم حجم حفرات میکرو، مزو و ماکرو دارای اهمیت ویژهای است.
ترکیبات گوگرددار نظیر دی سولفید هیدروژن سمی و خورنده هستند و باید از ترکیبات نفتی جداسازی شوند. برای شیرینسازی گازهای ترش باید ترکیبات گوگرددار را از فرآوردههای نفتی حذف کرد. یک روش سوزاندن گوگرد است که اثرات زیستمحیطی به همراه دارد و به جای آن میتوان از بازیابی گوگرد استفاده کرد. مهمترین فرایند گوگردزدایی در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهها، فرایندی به نام کلاوس است که در آن گوگرد از هیدروژن سولفید موجود در گاز طبیعی و در گازهایی که به عنوان فراوردههای جانبی طی پالایش نفت خام تولید میشوند، استخراج میشود. بازیابی به روش کلاوس میتواند ۹۲ تا ۹۵ درصد گوگرد را حذف کند. محصول گوگرد به دست آمده از این روش هم قابل استفاده بوده که از نظر اقتصادی بهصرفه است.
با بهبودهای صورت گرفته در آلومینای فعال و استفاده از فناوری نانو، گونههای پیشرفتهای از این محصول بهعنوان کاتالیست اصلی در پروسه بازیابی گوگرد به روش کلوس مورداستفاده قرار میگیرد. آلومینای فعال (Activated Alumina) از پرکاربردترین مواد جاذب در صنایع مختلف است و از دیرباز در صنایع هوای فشرده، اکسیژنسازی، حذف کلر، فلوئور و آرسنیک از ترکیبات گازی و مایع و… مورداستفاده قرار گرفته است.
شما میتوانید با مراجعه به پایگاه اینترنتی شرکت سرامیکهای صنعتی اردکان با محصولات این شرکت بیشتر آشنا شوید.