به دلیل افزایش روزافزون استفاده از پلیمرها نسبت به فلزات و سرامیکها به دلیل مزایایی از قبیل وزن کم و شکلدهی آسان، ضرورت توجه به بهبود بازدهی تولید و افزایش عمرکاری ماشینآلات ساخت مواد پلیمری احساس میشود. به عنوان مثال در قالبها، قطعات و ماشینآلات مورد استفاده در صنعت پلاستیک، چسبندگی ذرات به بدنه، خوردگی و سایش بالایی مشاهده میشود. این شرایط حاد کاری، عامل اصلی کاهش عمر قالبها، قطعات و ماشینآلات است که هزینههای تعمیر و نگهداری را به طرز چشمگیری افزایش میدهد.
حفظ، نگهداری و تعمیرات قطعات، ابزارآلات و ماشینآلات در صنایع مختلف در برابر سایش، خوردگی و مقاومت به ضربه از موارد مهم است. در این میان، همواره سایش جزء مشکلات و دغدغههای اساسی صنعتگران است که سبب تخریب این قطعات و نیز افت خواص و کیفیت سطحی محصولات میشود. به همین دلیل، تحقیقات بسیاری در زمینه روشهای کاهش ضریب اصطکاک با استفاده از روانکارهای مختلف و اعمال فرایندهای سطحی گوناگون در قالبها، قطعات و ماشینآلات صورت گرفته است. در سالهای اخیر با گسترش فناوری نانو، شرکتهای بزرگ دنیا سعی در استفاده از این فناوری در افزایش عمر و کیفیت قطعات و افزایش بازدهی تولیدات خود کردهاند.
گفتنی است صنعت پلاستیک از جمله صنایع فعال و مادر کشور است که به دلیل شرایط کاری و محیط عملکردی، برخی از قطعات و تجهیزات مورد تخریب قرار گرفته و هزینههای بسیار بالایی را برای این صنایع ایجاد میکند.