کتاب «کاتالیستهای نانوساختار، سنتز و تعیین مشخصات»، با موضوع بررسی نانوکاتالیستهای پیشرفته، تألیف دکتر محمد حقیقی و دکتر رضا خوشبین، در جشنواره پژوهش و فناوری، برگزیده شد.
کتاب «کاتالیستهای نانوساختار، سنتز و تعیین مشخصات»، تألیف دکتر محمد حقیقی و دکتر رضا خوشبین، در سی و سومین جشنواره پژوهش و فناوری که در تالار علامه دانشگاه تهران برگزار شد، به عنوان کتاب منتخب بخش فنی و مهندسی، برگزیده شد و از مؤلفان این اثر برتر تقدیر به عمل آمد.
در این جشنواره، ۷۹ تن از برگزیدگان در حوزههای مختلف پژوهش معرفی و تقدیر شدند که در این میان، کتاب «کاتالیستهای نانوساختار، سنتز و تعیین مشخصات»، تألیف دکتر محمد حقیقی و دکتر رضا خوشبین، با موضوع نانوکاتالیستهای پیشرفته صنعتی، از انتشارات دانشگاه صنعتی سهند تبریز، به عنوان اثر برگزیده در بخش فنی و مهندسی معرفی شد.
در این کتاب، مبانی و بحثهای کاربردی کاتالیستهای نانوساختار بهکار رفته در صنایع شیمیایی مخصوصا صنایع نفت و گاز ارائه شده است. بهطور کلی در کاتالیستهای نانوساختار، ترکیبات بهکار رفته در طراحی نانوکاتالیست جامد، واکنش مولکولها را در فاز گاز یا مایع تسریع میکنند. با توجه به اینکه راکتور و نانوکاتالیست به عنوان قلب واحدهای شیمیایی به شمار میآیند و تأثیر بسزایی در کاهش عملیات قبل و بعد از راکتور دارند، از لحاظ طراحی و عملیاتی، دارای اهمیت خاصی هستند. علاوه بر آن در بیش از ۹۰ درصد فرآیندهای شیمیایی در بخش صنعت پالایش نفت و گاز، پتروشیمیها، صنایع شیمیایی پاییندستی، صنایع داروسازی، واحدهای تولید و تبدیل انرژی، از راکتورها و نانوکاتالیستها در بهینهسازی فرآیندهای تبدیلی استفاده شده است.
شایان ذکر است دکتر محمد حقیقی، استاد تمام دانشگاه صنعتی سهند و استاد نمونه کشوری، در سال ۱۴۰۱ از سوی فدراسیون سرآمدان علمی ایران، به عنوان سرآمد علمی ایران معرفی شد. وی سردبیر مجله مهندسی در تحقیقات صنعتی و هیات تحریریه در فصلنامه شیمی نوین بوده و دارای دستاوردهای متعددی در حوزههای علمی و پژوهشی، متخصص حوزه مهندسی شیمی و از اعضای گروه ترموسینتیک و نانوکاتالیست است که در زمره دانشمندان پراستناد یک درصد برتر جهان قرار گرفته است.
دکتر رضا خوش بین، مؤلف دیگر کتاب نانوکاتالیستها و از اساتید دانشگاهی است که در گروه آموزشی مواد، شیمی و پلیمر و تدریس نانوکاتالیستها فعالیت داشته و تخصص خود را در حوزه ترموسینتیک و طراحی فرایند مهندسی شیمی کسب نموده است. سنتز نانوکاتالیست اکسید روی و مس بر پایه 5-HZSM برای فرایند تبدیل مستقیم گاز سنتز، ارزیابی و سنتز نانوکاتالیست 5-ZSM پایه آلومینیوم سیلیکا برای استفاده در فرایند شکست نانوکاتالیستی نفتا و پژوهشهای متعددی همچون سنتز نانوکاتالیستهای مورد استفاده در تولید یک مرحلهای دی متیل اتر، از جمله فعالیتهای وی است.
ویدیوی مربوط به این رویداد را از (اینجا) تماشا کنید.