گزارش دو هفته نخست برگزاری دوره صنعتی “کاربردهای فناوری نانو در صنعت آب و محیط‌زیست؛ از آموزش تا ایده‌پردازی”

دوره صنعتی “کاربردهای فناوری نانو در صنعت آب و محیط‌زیست؛ از آموزش تا ایده‌پردازی” به همت پردیس علم و فناوری، مرکز رشد واحدهای فناور، مرکز نوآوری و خلاقیت و انجمن علمی دانشجویی مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز و با همکاری بخش ترویج صنعتی ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، و مرکز توسعه فناوری‌های نانو و میکرو در استان خوزستان، از 28 آبان 1403 در دانشگاه چمران به صورت حضوری و برخط برگزار گردید.

در هفته اول این رویداد، کارگاه “فناوری نانو، مزایا و کاربردهای صنعتی و تجاری آن” با ارائه دکتر مرضیه سادات حسینی از اساتید دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، برگزار شد. در این کارگاه تقریبا دو ساعته مفاهیم علم و فناوری نانو، ویژگی‎های نانومواد در این ابعاد و مقیاس، و کاربردها و مزیت‌های تجاری و اقتصادی فناوری نانو در صنایع مختلف کشور بیان گردید. سپس به فرآیند شکل گیری ایده تولید یک محصول در حوزه‎ فناوری نانو تا تبدیل آن به محصول مورد نیاز صنعت اشاره گردید. علاوه بر این به نقش و حمایت مادی و معنوی ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، و پارک‎های علم و فناوری در تحقق این اهداف اشاره شد.

در ادامه کارگاه “فناوری نانوحباب” با ارائه دکتر حسینی برگزار شد. در این کارگاه علم و فناوری تولید حباب در مقیاس نانومتری و کاربردهای آن در صنایع شیلات و آبزی پروری، کشاورزی و کشت هیدروپونیک، تصفیه آب و پساب توضیح داده شد. همچنین شرکت‎های تولید کننده دستگاه نانوحباب ساز در ایران معرفی شدند. از جمله به محصولات شرکت نانوحباب انرژی، تولید کننده دستگاه نانوحباب ساز اکسیژن، نانو ازن، نانوکلر و … و پروژه ‎های موفق این شرکت پیشگام در دستیابی به دانش فنی فناوری نانو حباب در تهران، قزوین، مازندران، ساوه و … اشاره شد. سپس محصولات شرکت نانوفناوری سراج و شرکت دانتک در این حوزه معرفی شدند.

در هفته‎ دوم از این رویداد مهندس حمزه قجاوند، مدیر بازرگانی شرکت پیام آوران نانوفناوری فردانگر، درباره “محصولات و تجهیزات تجاری شده در صنعت آب” به ارائه مطلب پرداخت.

قجاوند با اشاره به فعالیت شرکت در زمینه نانوفناوری و تولید تجهیزات صنعتی تصفیه آب و پساب، انرژی و …، گفت: «در حوزه تصفیه پساب، شرکت ما دارای فناوری‎هایی چون اکسیداسیون پیشرفته در تصفیه پساب صنعتی، استفاده از جاذب‎های پایه آهن در حذف آرسنیک، الکتروکواگولاسیون پیشرفته، فناوری EDI در تولید آب دمین، فناوری CDI، واحدهای ترکیبی RO-EDR و واحدهای UF و حذف کدورت می‌باشد». علاوه بر این در این کارگاه به نانومواد و تجهیزات نانومقیاس ساخت دیگر شرکت‎های داخلی برای کاربرد در صنعت آب و پساب اشاره شد.

در ادامه یک شرکت کارآفرین خوزستانی در این زمینه به معرفی محصولات شرکت خود، فعال در زمینه مهندسی خوردگی و مهندسی محیط زیست پرداخت. روانکار و شوینده های سازگار با محیط زیست، آنتی سیز و کمپوند از جمله محصولات ارائه شده بود که در این کارگاه از تعدادی از این محصولات رونمایی و توضیحاتی در باره‎ی کارکرد آن‎ها در واحدهای تصفیه صنعتی پالایشگاه‎ها و پتروشیمی ها ارائه گردید.

این دوره صنعتی در حال برگزاری است و این سلسله کارگاه‎ ها تا 14 آذر ادامه دارد.
شایان ذکر است که در پایان این کارگاه‎ ها، در بخش ایده‌پردازی این دوره ایده‌های مطرح شده به صورت پروپوزال جمع آوری می گردد، پس از داوری و ارزیابی، 3 ایده برتر انتخاب شده و به منتخبین جوایزی اهدا می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر به این خبر مراجعه نمایید.

خبر دوره صنعتی «کاربردهای فناوری نانو در صنعت آب و محیط‌زیست؛ از آموزش تا ایده‌پردازی»