فراخوان ثبت‌نام برای جایزه برترین نمونه موفق از استارت‌آپ‌های نانویی

رویداد جایزه استارت‌آپی ایران نانو 1403 همزمان با پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو و با هدف ایجاد رقابت و همینطور تقدیر و برجسته‌سازی برترین استارت‌آپ‌های فعال در حوزه فناوری نانو برگزار می‌شود. در این رویداد، برترین نمونه موفق از استارت‌آپ‌های نانویی، بر اساس نوآوری‌های فناورانه، تأثیرات اجتماعی و میزان تامین مالی مورد ارزیابی قرار گرفته و از برترین نمونه موفق، ضمن اعطای جایزه‌ای، تقدیر می‌شود.

در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو، رویداد جایزه استارت‌آپی ایرانانو 1403 با سه هدف کلیدی برگزار می‌شود که نقش مهمی در هدایت و تشویق فعالیت‌های استارت‌آپ‌های حوزه نانو ایفا می‌کند. این اهداف عبارت‌اند از:

تشویق به نوآوری و توسعه فناوری‌های جدید

یکی از اهداف اصلی این رویداد، تشویق استارت‌آپ‌ها به تولید محصولات نوآورانه و پیشرفته است که بتوانند به کمک فناوری نانو، تحول‌آفرین باشند. این رویداد فرصتی را برای مخاطبان فراهم می‌کند تا نوآوری‌های خود را به نمایش بگذارند و به کمک فناوری نانو گام‌های مؤثری برای توسعه محصولات جدید بردارند. نوآوری‌هایی که در این جایزه معرفی می‌شوند، باید از جنبه‌های علمی و فنی برجسته باشند و بتوانند به‌عنوان نمادی از پیشرفت و راهکاری برای رفع مشکلات حاضر، به کمک فناوری نانو تلقی شوند.

تأثیر اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی

یکی دیگر از اهداف رویداد، تشویق به توسعه محصولاتی است که اثرات مثبت و ملموسی بر سطح و کیفیت زندگی مردم داشته باشند و بتوانند به حل مشکلات اجتماعی اساسی کمک کنند. فناوری نانو ظرفیت بالایی برای حل چالش‌های عمده جامعه مانند بهبود بهداشت، تأمین آب و انرژی، کاهش آلودگی و ارتقای کیفیت زندگی دارد. در این راستا، شرکت‌هایی که محصولات یا راهکارهایی ارائه داده و به‌طور مستقیم به بهبود شرایط زندگی، کاهش نابرابری‌ها و بهبود محیط‌زیست منجر می‌شوند، موردتوجه ویژه قرار می‌گیرند.

تشویق به تامین مالی

تامین مالی و جذب سرمایه از منابع مختلف می‌تواند به رشد اقتصادی شرکت‌ها کمک کرده و فرصت‌های جدیدی را نیز ایجاد کند. علاوه بر این، این هدف به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با به‌کارگیری سرمایه‌های جذب‌شده، محصولات و فناوری‌های خود را در بازارهای داخلی و بین‌المللی گسترش دهند و به تقویت جایگاه کشور از منظر اقتصاد دانش‌بنیان به کمک فناوری نانو بپردازند. لذا از دیگر اهداف این جایزه، نشان دادن میزان تامین مالی انجام شده و دستاوردهای آن است.

جایزه ویژه هیئت داوران در بین جوایز استارت‌آپی ایرانانو 1403، به برترین نمونه موفق از استارت‌آپ‌ها، تعلق خواهد گرفت. این جایزه به منظور ایجاد انگیزه در دیگر استارت‌آپ‌ها و همچنین برجسته‌سازی و تقدیر از نمونه‌های موفق، طراحی شده است.

شرکت‌هایی که تمایل به حضور در بخش ارزیابی جایزه ویژه هیئت داوران را دارند، باید تمامی شرایط زیر را داشته باشند:

  • از سمت عرضه فناوری: شکل‌گیری شرکت باید از سمت عرضه فناوری بوده باشد. به عبارت دیگر، در زمان تشکیل، هسته اولیه شرکت، باید از یک ساختار تیمی کوچک دانشگاهی ایجاد شده باشد.
  • سابقه: سال تاسیس شرکت باید از سال 1398 به بعد باشد.
  • میزان فروش محصولات نانویی در سال گذشته: براساس آمار پیمایش بازار ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو در سال 1402، شرکت باید حداقل 5 میلیارد تومان فروش از محصولات نانویی (در سال گذشته) داشته باشد.
  • نانومقیاس: شرکت باید در حال حاضر دارای حداقل یک تاییدیه نانومقیاس/ نانومقیاس آزمایشی فعال باشد.

متقاضیانی که تمامی شرایط فوق را داشته و تمایل به حضور در این رقابت برای دریافت جایزه ویژه هیئت داوران دارند، باید با تکمیل مشخصات خود از طریق آدرس زیر تا تاریخ 7 آبان 1403، درخواست خود را ثبت نمایند.

https://survey.porsline.ir/s/tv8qNFxl

پس از پایان زمان ثبت‌نام، درخواست‌های ثبت شده غربالگری شده و سپس اطلاعات اظهار شده توسط متقاضیان حائز شرایط، برای ارزیابی نهایی در اختیار هیئت داوران قرار می‌گیرد. این شرکت‌ها، توسط هیئت داوران براساس معیارهایی به شرح زیر ارزیابی می‌شوند و در آخرین روز از نمایشگاه نانو و میکرو 1403 (16 آبان 1403)، 3 شرکت با بیشترین امتیاز براساس نظر هیئت داوران معرفی شده و از برترین نمونه موفق، ضمن اهدای جایزه‌ای، تقدیر می‌شود.

  • تعداد محصولات توسعه‌یافته درحوزه نانو: یکی از پارامترهای امتیازدهی، تعداد تاییدیه‌های نانومقیاس و نانومقیاس آزمایشی دریافت شده است.
  • تعداد اختراعات ثبت‌شده: تعداد اختراعات ثبت شده شرکت در زمینه فناوری نانو از معیارهای امتیازدهی می‌باشد. در این راستا، اختراعات داخلی که مرجع استعلام، ستاد نانو بوده باشد و اختراعات خارجی که تاییدیه کانون مدیریت دارایی فکری را داشته باشد، حائز امتیاز هستند.
  • میزان تامین مالی: میزان تامین مالی شرکت و موفقیت در جلب مشارکت سرمایه‌گذاران، معیار دیگری برای ارزیابی است.
  • میزان فروش و رشد فروش: فروش و رشد فروش محصولات نانویی شرکت (مقایسه دو سال گذشته براساس آمار پیمایش بازار ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
  • اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی: تأثیرات مثبت و ملموسی که محصولات شرکت بر بهبود کیفیت زندگی تعداد قابل توجهی از مردم، کاهش نابرابری‌های اجتماعی، پاسخ به نیازهای اجتماعی و در توسعه جامعه دارد، مهم هستند.
  • سابقه اجرای طرح‌های عام‌المنفعه: شرکت‌هایی که دارای سابقه‌ای در اجرای پروژه‌های عام‌المنفعه یا مسئولیت اجتماعی باشند که به بهبود زندگی مردم یا حل مشکلات اجتماعی کمک کند، امتیاز بالاتری دریافت می‌کنند.
  • حمایت از توسعه دیگر استارت‌آپ‌ها: یکی از معیارهای دارای امتیاز مثبت در جایزه ایرانانو 1403، حمایت از توسعه (در قالب مسئولیت اجتماعی) یا سرمایه‌گذاری بر روی دیگر استارت‌آپ‌ها است.