با توجه به نیازهای رو به رشد بازارهای بینالمللی و توانمندی شرکتهای ایرانی در تولیدات دانشبنیان، خدمات صادرات این دسته از محصولات میتواند جذابیت جدیدی را برای بخش صادرات ایران فراهم کند. ارزش افزوده نهفته در محصولات دانشبنیان، ظرفیتی است که باید برای برون رفت کشور از خام فروشی فعال شود؛ در این مسیر دولت، صنعت و واحدهای علمی کشور به کمک یکدیگر میتوانند مشکلات و محدودیتهای پیش روی صادرات را برداشته و با نگاه همافزا، گامهای موثری را در پیشرفت صادرات فناوری بردارند تا نام ایران آنگونه که شایسته است در بازار فناوریهای نوظهور بدرخشد. در این راستا ستاد توسعه فناوری نانو با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دفاتری با هدف توسعه بخش صادرات محصولات دانشبنیان راهاندازی کرده است.
مرکز فروش و خدمات فناوری ایران در هند علاوه بر ارائه خدمات برای تسهیل امر صادرات محصولات دانشبنیان به هند، با برگزاری نشستهای نامزد تجاری و شرکت در نمایشگاههای معتبر هند درصدد است تا تجار و صنایع هند را برای خرید از شرکتهای فناور ایرانی ترغیب کند. محصولات شرکتهای ایرانی در حوزههای انرژی، سلامت و بهداشت، مواد هوشمند و پیشرفته، ساختمان از اولویت بالاتری برای صادرات به هند برخوردارند.
دسترسی آسان و ارزان، رابطه خوب دو کشور ایران و هند، خطوط کشتیرانی و بنادر، معافیت از تحریمهای بندر چابهار برای هند، خوشنامی محصولات ایران در بازار هند از جمله موارد و مزیتهای این بازار یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری است.