دامنه بازار حسگرهای مورد نیاز صنایع غذایی بسیار وسیع است. از هر نظر، در تمامیفرایند صنعتی از ماده خام تا مرحله تولید محصول نهایی، نیاز به کنترل، ضروری میباشد؛ تا بتوان محصولاتی تازه، خوش طعم وسالم به دست مصرف کننده رساند. از سویی دیگر، دولتها استانداردهایی را برای تولید و بسته بندی مواد غذایی تعیین کردهاند و مدام در حال بهبود این قوانین میباشند. در طی فرایندی که مواد غذایی خام از مزارع کشاورزی و دامپروری طی میکنند تا به صورت بستهبندی به مشتری برسد، فاکتورهای بسیار متفاوتی مثل روش کشت، روش حمل ونقل، روش تولید و نگهداری و غیره در ایجاد یک محصول با کیفیت تاثیر میگذارد که نیاز به کنترل مداوم در هر مرحله میباشد.
به دلیل اهمیت نظارت بر سلامت مواد غذایی و وجود رقابت در ارائه محصولات غذایی باکیفیت بین تولیدکنندگان، انتظار میرود که بازار نانوحسگرهای صنایع غذایی و آشامیدنی به سرعت رشد کند. از سویی دیگر، استفاده از فناوریهای نوین مثل نانوحسگرها، از هدر رفتن حجم بسیار زیادی از مواد غذایی در مراحل تولید محصولات کشاورزی، فرایند تولید در کارخانه و نگه داری و عرضه جلوگیری میکند. درنتیجه آن، صرفه جویی مالی در هر یک از مراحل درپی خواهد داشت که میتواند در اقتصاد یک کشور، تاثیرات مثبتی برجای بگذارد.