حدود یک سوم انرژی یک ساختمان از پنجرهها هدر میرود، به همین دلیل امروزه تلاشهایی برای کاهش اتلاف انرژی از این طریق صورت میگیرد. در این میان پیشرفت فناوری توانسته تا حد زیادی کاستیها در این زمینه را بهبود دهد. شیشه کنترلکننده انرژی یا کمگسیل از جمله فناوریهایی است که به کنترل انرژی کمک زیادی کرده است. این شیشه انتقال حرارت بسیار کمتری نسبت به شیشه معمولی دارد و مانند یک عایق حرارتی شفاف عمل میکند.
هوشمندسازی شیشهها با فناوری نانو
شیشههای کنترلکننده انرژی با کنترل همزمان انتقال انرژی از طریق رسانش و تابش، شیشه را به عنصری فوقالعاده مؤثر جهت کاهش مصرف انرژی، افزایش روشنایی و دید ساختمان و زیبایی نما تبدیل میکند. این نوع شیشهها ایده ساختمانی با پنجرههایی بزرگ را عملی میکنند که نور و زیبایی اطراف را به داخل ساختمان میآورند.
گروه صنعتی شیشه کاوه توانسته شیشه کنترلکننده انرژی با نام اکواستار و اکواستار پلاس را با استفاده از فناوری نانو تولید و گواهینامه نانومقیاس را از واحد ارزیابی محصولات ستاد توسعه فناوری نانو دریافت کند. محصولات اکواستار و اکواستار پلاس به صورت صنعتی تولید شده و هماکنون در بازار موجود است.
ویژگیهای اکواستار و اکواستار پلاس:
– شیشه اکو استار
شیشه اکو استار کاوه یک شیشه کنترلکننده انرژی بیرنگ است که با روش soft coat تولید میشود. پوشش اکسید فلزی در شرایط خلأ روی سطح شیشه به روش کندوپاش(Sputtering) لایهنشانی شده و این پوشش موجهای IR کوتاه و بلند را بازتاب میکند.
ظاهر شیشه اکواستار مانند شیشه دوجداره استاندارد معمولی در هر دو حالت عبور و انعکاس نور، عملکرد مشابهی دارد.
عملکرد اکواستار کاوه میتواند با به کار بردن آن با انواع دیگر شیشهها جهت ایجاد عایق صوتی، امنیتی، دکوراسیون و حریم خصوصی ارتقا یابد.
اکواستار دوجداره تا سه برابر بیشتر از دوجداره معمولی عایق حرارت است و این ویژگی باعث مزیتهای فراوانی همچون جلوگیری از هدر رفت انرژی گرمایی، محافظت زیستمحیطی به دلیل کاهش در مصرف انرژی برای تأمین گرما و جلوگیری از بخار کردن شیشه در فصول سرد سال میشود.
همچنین با درنظر گرفتن اینکه این نوع شیشه تا دو برابر از گرمای مستقیم خورشید جلوگیری میکند دارای مزیتهایی همچون آسایش حرارتی در تابستان و کاهش هزینهها برای تأسیسات سرمایشی است. علاوه بر این این نوع شیشهها از ورود اشعه فرابفنش نیز جلوگیری میکنند.
این شیشه قابل تولید به صورت لمینیت در ابعاد سفارشی است.
-شیشه اکو استار پلاس
شیشه اکواستار پلاس از طریق لایهنشانی یک یا دو لایه نقره بر روی سطح شیشه به روش وکیوم و با فناورینانو تولید میشود.
شیشه شفاف معمولی دارای ضریب انتشار سطحی ۸۴ است و این به معنای تابش ۹۰ درصدی گرمای جذب شده از طریق سطح شیشه است؛ اما هنگامی که پوششهای LOW-E بر روی شیشه اعمال میشود میزان ضریب انتشار سطح به کمتر از ۱ کاهش مییابد.
این محصول عبور اشعه مادونقرمز و جذب گرمای حاصل از نور خورشید را به شدت کاهش داده و در عین حال امکان عبور بیشترین میزان نور مریی را میدهد. همچنین از ورود اشعه فرابنفش جلوگیری میکند.
پوششهای موجود بر روی شیشه اکواستار پلاس با انعکاس انرژی مادون قرمز، گرمای جذب شده یا تلف شده در ساختمان را از طریق تغییر جهت تابش گرما کاهش میدهند.
محصولات اکواستار پلاس بهترین میزان تعادل را میان عبور نور مریی و کنترل انرژی خورشید برقرار میسازند و در مقایسه با پوششهای رفلکس معمولی از بیشترین میزان عبور نور مریی برخوردارند.
این محصول در ساختمانهای تجاری (دفتر کار، هتل، مرکز خرید، فرودگاه و …)، فضاهای نورگیر مانند گلخانهها که عبور نور یا انعکاس پایین موردنیاز است و همچنین ساختمانهای مسکونی و کلیه ساختمانهایی که در آن نیاز به استفاده از شیشههای سکوریت است، کاربرد دارد.
شیشه اکو استار پلاس با حفظ ثبات مصرف انرژی تضمینکننده گرما در زمستان و سرما در تابستان و یک انتخاب عالی برای آبوهوای گرم و سرد محسوب میشود.
با توجه به اینکه پوششهای LOW-E با عملکرد بالا در صرفهجویی انرژی باعث افزایش بازدهی ساختمان از طریق کاهش مصرف انرژی میشود سرمایهگذاری در این صنعت بازگشت سرمایه در آینده را به دنبال خواهد داشت.
گروه صنعتی شیشه کاوه در قالب سه شرکت شیشه فلوت کاویان، آسا فلوت و کاوه فلوت اقدام به طراحی و تولید محصولات متنوعی از شیشه کرده است.
این گروه با سه خط پیشرفته تولید شیشههای پوششدار با فناوری نانو موفق به ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۱۲۰۰ نفر شده است و به دلیل داشتن سبد کامل این محصولات، توان رقابتی بالایی در بازار این محصول دارد.
با اجرای پروژه جدید فلوت دماوند در شهر صنعتی کاوه (ساوه) خطوط تولید این محصولات در گروه صنعتی کاوه از ۳ خط تولید به ۴ خط افزایش مییابد.
شرکت شیشه کاوه فلوت در سال ۱۳۷۹ با مساحت ۱۲ هکتار و زیربنای ۷۷۰۰۰ مترمربع در شهر صنعتی کاوه تاسیس شد. در ساخت این مجموعه کلیه عملیات مهندسی پایه و تفصیلی توسط کارشناسان و مهندسین توانمند گروه صنعتی شیشه کاوه انجام پذیرفته است. ظرفیت تولید این کارخانه ۲۲۰۰۰۰ تن شیشه فلوت در سال است.
شرکت شیشه فلوت کاویان و شرکت آسا فلوت نیز که در سال ۱۳۸۸ راهاندازی شدهاند هرکدام روزانه بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع تولید شیشه ساده و رنگی دارند که این شیشهها در مراحل بعدی به انواع شیشههای رفلکس و انواع آینه لمینیت دوجداره تبدیل میشوند.
در هر کدام از این مجموعهها یک خط پیشرفته تولید شیشههای پوششدار با فناوری نانو وجود دارد.
تعداد شرکتهای طرف قرارداد گروه صنعتی شیشه کاوه برای مصرف محصولات نانویی حدود ۲۶۰ شرکت داخلی و خارجی است و مجموع فروش سه شرکت کاویان، آسا فلوت و کاوه فلوت نیز به طور متوسط سالانه بیش از ۵۵ میلیون مترمربع بوده که این رقم بسته به درخواست مشتریان متغیر است.
برای آشنایی بیشتر با محصولات گروه صنعتی شیشه کاوه به صفحه این شرکت در پایگاه اطلاعرسانی محصولات فناوری نانو ایران مراجعه کنید.