افزایش بهره‌وری در شیلات با فناوری نانوحباب؛ اکسیژن‌رسانی پایدار حتی در زمان قطع برق

در شرایطی که قطعی برق یکی از چالش‌های مزارع پرورش ماهی به شمار می‌رود، استفاده از فناوری نانوحباب توانسته راه‌حلی نوآورانه برای تأمین پایدار اکسیژن در این صنعت فراهم کند. تجربه موفق مزرعه‌دار شیلاتی با دستگاه نانوحباب‌ ایرانی، نشان می‌دهد که این فناوری نه‌تنها موجب کاهش تلفات آبزیان و رشد سریع‌تر آن‌ها شده، بلکه در زمان قطع برق نیز تا دو ساعت بدون نیاز به تجهیزات پشتیبان، اکسیژن مورد نیاز آب را تأمین می‌کند.

دستگاه نانوحباب‌ساز تولیدی شرکت نانوحباب سراج، پس از سه ماه استفاده در یک مزرعه پرورش ماهی، نتایج چشمگیری در کاهش تلفات آبزیان، بهبود رشد و صرفه‌جویی در مصرف انرژی به همراه داشته است.

مهندس کاوه بادامه‌گان، مدیر یکی از مزارع پرورش ماهی که به تازگی به جمع استفاده‌کنندگان از این فناوری پیوسته، درباره تجربه خود از کار با سامانه نانوحباب می‌گوید: «ما در نمایشگاه با شرکت نانوحباب سراج آشنا شدیم و تصمیم گرفتیم این فناوری را در مزرعه خود به کار بگیریم. اکنون حدود سه ماه از نصب سامانه نانوحباب می‌گذرد و در این مدت شاهد تأثیرات مثبت قابل توجهی بوده‌ایم.»

به گفته وی، یکی از مهم‌ترین نتایج استفاده از این دستگاه، کاهش چشمگیر تلفات در بین ماهی‌ها بوده است. از سوی دیگر، عملکرد قابل اطمینان دستگاه در شرایط اضطراری نیز رضایت‌بخش بوده است: «در مواقع قطعی برق، این دستگاه توانسته است تا حدود دو ساعت، بدون نیاز به راه‌اندازی موتور برق، اکسیژن مورد نیاز آب را تأمین کند. در واقع، عملکرد مخزن اکسیژن نانویی دستگاه به‌گونه‌ای بوده که در مدت یادشده، به‌طور کامل پاسخ‌گوی نیاز مزرعه بوده است.»

وی همچنین به اثر مثبت دستگاه بر رشد آبزیان و بهبود ضریب تبدیل خوراک اشاره کرد و افزود: «پس از تجربه استفاده از انواع دستگاه‌ها در بازه‌های مختلف زمانی، به این نتیجه رسیدیم که سامانه نانوحباب از نظر کارایی و کیفیت، بهترین بازده را برای ما داشته است و از انتخاب آن کاملاً رضایت داریم.»

یکی دیگر از نکات قابل‌توجه در این تجربه موفق، رضایت از خدمات پشتیبانی شرکت نانوحباب سراج بوده است. مهندس بادامه‌گان در این خصوص می‌گوید: «در زمان نصب، تیم پشتیبانی به‌خوبی فرآیند نصب را انجام دادند و در یکی از مواردی که به‌دلیل عدم آشنایی ما با نحوه استفاده از دستگاه دچار مشکل شدیم، به‌سرعت برای رفع ایراد مراجعه کردند. خدمات پس از فروش آن‌ها در زمینه‌هایی مانند تست اکسیژن و بررسی عملکرد صحیح دستگاه، بسیار خوب و حرفه‌ای بوده و تاکنون هیچ مشکلی از این بابت نداشته‌ایم.»

سامانه نانوحباب با بهره‌گیری از نانوحباب‌ها و افزایش بازده انتقال اکسیژن به آب، یکی از راهکارهای نوآورانه برای افزایش بهره‌وری در صنعت آبزی‌پروری به شمار می‌رود. تجربه موفق این مزرعه، نمونه‌ای عینی از کاربرد فناوری نانو در حل چالش‌های محیط‌زیستی و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی و شیلات کشور است.