توانمندی‌های فناوری نانو در حوزه سلامت در نشست با مدیران مراکز درمانی معرفی شد

توانمندی‌های فناوری نانو در حوزه سلامت در نشست با مدیران مراکز درمانی معرفی شد

در راستای تحقق اهداف سند گسترش کاربرد فناوری نانو در افق ۱۴۰۴، ترویج صنعتی و مدیریتی و بهره‌مندی از محصولات سلامت‌محور فناوری نانو با توان داخل، نشست مدیران، مسئولان و نمایندگان مراکز درمانی و بیمارستانی، روز سه‌شنبه ۱۳ آذرماه ۱۳۹۷ در محل سالن کنفرانس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار شد.

در این نشست که مدیران، مسئولان و نمایندگانی از مجموعه‌های مرتبط با مراکز درمانی، بیمارستانی، توسعه تأسیسات و تجهیزات حوزه سلامت، از جمله مرکز آموزشی و درمانی فوق تخصصی حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها)، مرکز درمانی و تحقیقاتی قلب و عروق شهید رجایی، معاونت درمان بیمارستان شهید لواسانی، سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات دولتی و عمومی، شرکت مادر تخصصی توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی کشور، دفتر توسعه منابع فیزیکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین شرکت‌های نانوفناور بساپلیمر، داروسازی عماد، کیتوتک و نانوپوشش فلز حضور داشتند، توانمندی‌های فناوری نانو و محصولات و تجهیزات حوزه سلامت، معرفی شده و بسترهای همکاری با سازمان‌های مربوطه مورد توجه قرار گرفت.

پس از معرفی اجمالی ستاد نانو و برنامه‌های توسعه صنعتی سند ده‌ساله دوم، مهندس محسن دوستکام، مدیر توسعه کسب و کار حوزه سلامت ستاد نانو، به معرفی محصولات و تجهیزات فناوری نانو در حوزه پزشکی و سلامت پرداخت. دوستکام با برشمردن محصولات حوزه سلامت نظیر نانوداروهای ضدسرطان، نانوکفپوش‌های رزینی ویژه مراکز درمانی و بیمارستانی، پمادهای بهداشتی و درمانی، مکمل‌های ضدالتهاب، ماسک‌های فیلتردار نانو، محصولات شوینده و ضدعفونی‌کننده، کیت‌های تشخیص سریع، مصالح ساختمانی بهداشتی، ضدلک و ضدباکتری، پوشاک بهداشتی و محصولات پلیمری ضدباکتری و زیست‌سازگار به ظرفیت بالای شرکت‌های فناور این حوزه در تولید محصولات سلامت محور پرداخت و ضمن ابراز تمایل به همکاری با مجموعه های مدعو، از مراکز مرتبط با حوزه پزشکی، بهداشت و سلامت جهت استفاده از محصولات نانو فناوران کشور، دعوت نمود.

در ادامه دکتر محمد رونق باغبانی، مدیر فروش شرکت بسا پلیمر، به معرفی نانوکفپوش‌های رزینی ویژه بیمارستانی و تشریح ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای این محصول جهت استفاده در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور پرداخت.

وی در بیان ویژگی‌های کفپوش رزینی چند لایه BASADUR، اذعان داشت: «نانوکفپوش‌های رزینی ویژه بیمارستانی، موادی یکپارچه، بدون درز و غیرقابل نفوذ بوده و با قابلیت سرعت نصب بسیار بالا، در برابر آب، رطوبت، و انواع مواد شیمیایی، لغزش، ضربه، ترک‌های احتمالی و شوک حرارتی و نیز تغییرات دمایی و شرایط جوی گوناگون، مقاومت بالایی دارند.»

مقاومت در برابر سایش و رفت‌وآمد بسیار سنگین بدون تغییر رنگ و کاهش ضخامت، از دیگر مزایای این نوع کفپوش‌هاست که برای تردد تجهیزات درمانی چرخدار و صندلی‌های چرخدار از مناسب‌ترین گزینه‌ها محسوب می‌شود. همچنین خاصیت آنتی استاتیک این کفپوش‌ها، امر کنترل کیفیت هوای داخلی بیمارستان را از طریق عدم جدایش ذرات و مواد فرار از سطح کفپوش، تضمین می‌کند. چسبندگی بسیار بالا به زیرلایه بدون نیاز به استفاده از چسب، عدم توسعه آتش و عدم انتشار گازهای سمی در زمان سوختن، عدم انتشار مواد شیمیایی و عدم ایجاد تحریک پوستی، زیست‌سازگاری و عمر مصرف طولانی از دیگر ویژگی‌هایی بود که رونق به آنها اشاره کرد. مدیر فروش شرکت بسا پلیمر، با اشاره به تأییدیه‌های اخذشده این شرکت از مراکز متولی و استفاده مراکز متعدد درمانی و بیمارستانی کشور از کفپوش‌های ضدسایش بیمارستانی، رضایت مصرف‌کنندگان را تضمینی دیگر بر تولیدات صنعتی این شرکت قلمداد نمود.

در بخش دیگری از این نشست مدیرعامل شرکت داروسازی عماد، با معرفی پانسمان‌های ضدمیکروبی نانوکریستال نقره (agicoat)، و اشاره به صادرات این محصول، آن را جایگزین موقت در سوختگی درجه دو سطحی و جایگزین نیمه‌دائم در سوختگی درجه دو عمیق دانست که بنابر اذعان متخصصان، مدیریت درمان زخم را کاملاً تغییر داده و در موارد سوختگی‌های وسیع باعث کاهش مرگ و میر، بین ۱۵-۱۰ درصد گردیده است.