برگزاری نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور

در یازدهمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی از ۲۵ مرکز آزمایشگاهی برتر، ۱۷ مرکز آزمایشگاهی دارای بیش‌ترین رشد، ۲۵ رابط برتر و ۲۲ کارشناس منتخب تقدیر به عمل آمد.

همزمان با دهمین سالگرد فعالیت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، و بیستمین سالگرد تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو از مراکز آزمایشگاهی برتر، رشد یافته، رابطین برتر و کارشناسان منتخب تقدیر شد.

در دهمین دوره ارزیابی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از مراکز عضو، عملکرد ۶۵۳ مرکز آزمایشگاهی (شامل ۹۷۰ آزمایشگاه) مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبه‌بندی آن‌ها انجام شد.

در این مراسم با حضور عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، رضا اسدی‌فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، علی بیت‌اللهی، مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو، محمد زندی، مدیر آزمایشگاه‌ مرکزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، از ۲۵ آزمایشگاه برتر و ۱۷ مرکز رشد یافته، قدردانی و لوح تقدیر ۲۵ رابط برتر و ۲۲ کارشناس منتخب به نمایندگان مراکز حاضر در این برنامه تحویل داده شد.

الگوی موفق استفاده حداکثری از ظرفیت‌های آزمایشگاهی کشور

رضا اسدی فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، در مراسم یازدهمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، عنوان کرد: این نشست که امسال یازدهمین دوره آن برگزار می‌شود و میزبان مدیران برترین مراکز عضو است، از یک جهت تمایز دارد، این‌که شبکه آزمایشگاهی از آغاز راه خود در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های نانو، اکنون دو دهه را پشت سر گذاشته و بیست ساله شده است. بر همین اساس مراسم امسال را با عنوان ده به‌علاوه ده نام‌گذاری کردیم که حاکی از ده سال فعالیت موفق شبکه آزمایشگاهی در حوزه نانو و پس از آن توسعه فعالیت به همه حوزه‌های فناوری با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است. یکی از نقاطی که جای کار داریم، توجه به ارائه خدمات آزمایشگاهی مطلوب با زیرساخت آزمایشگاهی در سطح جهانی است و باید در حوزه‌های مختلفی که می‌تواند مزیت فناورانه کشور باشند یا با موضوع اقتدار و امنیت کشور مرتبط است به طور جدی کار کنیم.

پیاده‌سازی الگوی نوآورانه تعامل و شبکه‌سازی

در بخش دیگری از این مراسم، دکتر علی بیت اللهی، پیشکسوت و مدیر اسبق کارگروه روابط بین‌الملل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو، با اشاره به پیاده‌سازی الگوی نوآورانه تعامل و همکاری در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ نانو و پس از آن در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، عنوان کرد: خوشبختانه توانمندی‌های آزمایشگاهی ما به قدری توسعه یافته‌اند که جای خود را در سراسر ایران باز کرده است و در مسیر کمک به پژوهش‌ها و توسعه فناوری‌های پیشرفته کار می‌کند. امروز ایران یکی از سرآمدان پژوهش، تجهیزات آزمایشگاهی و فناوری در عرصه جهانی است.

مسیر رو به تعالی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

در این مراسم، سهیلا شکراله‌زاده، رئیس پژوهشگاه فناوری‌های نوین سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ضمن خیر مقدم به مدیران مراکز آزمایشگاهی حاضر در نشست، نقش‌آفرینی شبکه آزمایشگاهی در حمایت از پژوهش‌های کاربردی و کمک به فعالیت دانشجویان، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران را پررنگ و اثربخش دانست و گفت: پژوهشگاه فناوری‌های نوین نیز با تمامی امکانات، توانمندی‌ها و زیرساخت‌های خود این آمادگی را دارد که خدمات متنوع را در مسیر توسعه فناوری‌های پیشرفته، تولید علم نافع و پژوهش‌های کاربردی بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ارائه بدهد.

تقدیر از کارشناس شبکه آزمایشگاهی

در بخش دیگری از این مراسم از مهندس حامد دارابی، کارشناس سابق شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، به پاس تلاش‌های مستمر و فعالیت‌های اثربخش در عرصه ایجاد تعامل و همراهی با مراکز آزمایشگاهی عضو، کمک به تسهیل دریافت خدمات، تسهیلات و توانمندسازی آزمایشگاه‌ها قدردانی شد. مهندس دارابی از سال ۱۳۹۳ به مدت نه سال با شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی همکاری داشته است.

گرامیداشت بیست سالگی شبکه آزمایشگاهی

در بخش دیگری از یازدهمین نشست مدیران مراکز آزمایشگاهی عضو، مراسم ویژه گرامیداشت بیست سال فعالیت شبکه آزمایشگاهی با شعار «۱۰به‌علاوه۱۰» برگزار شد. به این مناسبت ده سال فعالیت شبکه آزمایشگاهی در حوزه نانو و در ادامه، ده سال فعالیت با پوشش‌دهی تمامی حوزه‌های آزمایشگاهی در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و قرار گرفتن این شبکه در آستانه ۲۱ سالگی، گرامی داشته شد. همچنین متن‌های یادگاری و امضای شرکت‌کنندگان در این رویداد بر صفحه لوح یادبود ۱۰+۱۰ سالگی شبکه آزمایشگاهی نقش بست.

معرفی خدمات کارگزارهای شبکه آزمایشگاهی، مشاوره های امور گمرکی و اعتبار مالیاتی

در حاشیه این مراسم، در قالب میز ارائه خدمت، مراکز حامی (ارایه کننده مواد آزمایشگاهی مرجع)، نوتا (ارائه‌کننده خدمات تعمیر، نگهداری و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی)، مهامکس (تبادل کننده خدمات آزمایشگاهی، مشاوره و تحلیل نتایج آنالیز) و همچنین مشاورین امورگمرکی و اعتبار مالیاتی، پاسخگوی مراکز حاضر در این برنامه بودند.

بازدید از آزمایشگاه‌ها و آشنایی با ظرفیت و توانمندی‌های آن‌ها

در ادامه‌ی یازدهمین نشست سراسری مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی که به میزبانی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، شرکت‌کنندگان از مجموعه آزمایشگاه‌های پژوهشکده زیست فناوری، شرکت دانش‌بنیان بهینه فرآیند آزما (فعال در زمینه خدمات تخصصی آزمایشگاهی کالیبراسیون) و همچنین مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) بازدید کردند.

بستری برای شناخت برترین‌ها در کنار تعامل و هم‌افزایی مدیران مراکز آزمایشگاهی

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با هدف ایجاد هم‌افزایی، اشتراک‌گذاری تجربیات و دستاوردها، ارتقای توانمندی‌ها و بیان دیدگاه‌ها در مسیر توسعه زیست‌بوم تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی کشور، هر ساله در قالب این نشست با میزبانی یکی از مراکز آزمایشگاهی عضو، میزبان مدیران مراکز آزمایشگاهی است و بستری فراهم می‌سازد تا ضمن شناسایی و تقدیر از برترین آزمایشگاه‌ها، زمینه همکاری‌های آتی و آشنایی با زیرساخت‌ها و توانمندی‌های مرکز میزبان فراهم شود.