بررسی اثرگذاری سیستم نانو حباب ازن در مزارع پرورش ماهی

بازرسان مرکز تحقیقات آرتمیای کشور پس از نمونه برداری و آزمایش آب مورد استفاده در مزرعه پرورش ماهی شرکت قزل ماهی بنار که از فناوری نانو حباب ازن استفاده می‌کند، اثربخشی فناوری نانوحباب را روی آب این مزرعه تایید کردند.

پایش بهداشتی و بررسی اثرگذاری سیستم نانوحباب ازن در مزارع پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین کمان همکار در طرح SPF مرکز تحقیقات آرتمیای کشور انجام شد.

روز سه‌شنبه 17 مهرماه 1403 اکیپ کارشناسان مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، با هدف بررسی شاخص‌های بیومتری و زیستی ماهیان تحت پوشش پروژه SPF از مزرعه پرورش ماهی شرکت قزل ماهی بنار در منطقه زیوه آذربایجان غربی که همکار طرح SPF هستند، بازدید کردند و شاخص‌های مورد نظر بازرسان مورد بررسی قرار گرفت.

در راستای این پروژه که از سیستم نانوحباب گاز ازن در مزرعه پرورش ماهی بهره برده است، اثرات آن بر شاخص‌های کیفی و کمی و بهداشتی ماهی مورد تحلیل قرار گرفت که نتایج حاصل نشان‌دهنده تاثیر مثبت بر آن‌ها بوده است.

در این بازدید از سالن تکثیر و پرورش، استخرهای مولدین، استخرهای پرورشی نمونه‌برداری و کلیه فاکتورهای مورد نظر بررسی و ارزیابی به عمل آمد.

مرکز تحقیقات آرتمیای کشور دارای پنج واحد آزمایشگاهی تحقیقاتی، 500 متر مربع شامل دو سالن فرآوری، دو واحد سرد خانه با ظرفیت 30 تن و 1200 مترمربع در قالب 8 استخر ژئوممبران پرورش آرتمیا است. آزمایشگاه‌های این مرکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ریاست جمهوری بوده و آزمایشگاه‌های شیمی آب و بهداشت و بیماری‌های آبزیان دارای گواهینامه معتمد محیط‌زیست است.