تولید نانوفناورانه ورقهای فومیزه PVC در ایران

مهم‌ترین کاربرد ورق فومیزه پلی‌وینیل کلراید حاوی نانوذرات در کابینت آشپزخانه است. در حالی که برخی نمونه‌های موجود ورق فومیزه موجود در بازار حداقل‌های لازم برای پیچ‌خوری ورق جهت کاربرد به‌عنوان کابینت آشپزخانه را ندارند، شرکت شفیق توانسته محصولی با استاندارد بالا تولید کند. گروه صنعتی شفیق خط تولید خود را بر اساس استفاده از نانوذرات سیلیکا و بهینه‌سازی فرمولاسیون تغییر داده و در حال حاضر بر همین اساس محصول خود را تولید می‌کند.

امروزه پانل‌های ساختمانی سبک در تولید و توسعه صنعتی ساختمان نقش ویژه‌ای به عهده دارند. یکی از این پانل‌ها پی‌وی‌سی فوم (فومیزه) تحت عنوان Foamed Sheet PVC است. صفحات فوم پی‌وی‌سی یا ورق‌های پی وی سی، ترکیب شیمیایی شامل پلی‌وینیل‌کلراید است که نوعی پلاستیک پرکاربرد بوده و بصورت وسیعی در صنایع مبلمان، ساختمان و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورق فومیزه پلی‌وینیل کلراید، در سال‌های اخیر به دلیل قابل رقابت بودن با چوب سهم عظیمی از بازار چوب را به خود اختصاص داده است.

این ورق‌های فومیزه به شدت در مقابل رطوبت و خوردگی مقاوم هستند. همچنین ورق‌های فومیزه بسیار سبک بوده و در مقابل مواد شیمیایی به شدت مقاوم هستند. این صفحات بر اساس نیاز کاربر، قابلیت حکاکی، برجسته‌سازی (Emboss)، چاپ، رنگ آمیزی و روکش کردن را دارد. از طرفی امکان سوراخ‌کاری، اره‌کاری و پیچ کردن این ورق‌ها بدون ایجاد ترک یا شکاف وجود دارد

دیوارپوش‌های پی‌وی‌سی در بیشتر مواقع بصورت دو جداره و روکش‌دار تولید می‌شود که می‌تواند محیط را در مقابل صدا و گرما محافظت نماید. در برخی موارد نیز دیوارپوش پی‌وی‌سی بصورت توپُر وارد بازار می‌شود که این امر موجب شده تا میزان استقامت آن افزایش پیدا کرده و به شاسی‌سازی نیاز نباشد. ورق فومیزه به مرور زمان از بین نمی‌رود و رنگ آن شادابی اولیه خود را حفظ می‌کند.

جهت بهبود خواص PVC، از مواد مختلفی همچون پرکننده‌ها (برای بهبود خواص مکانیکی پروفیل)، روان‌کننده‌ها (جهت سهولت تولید پروفیل و افزایش صافی سطح) و پایدارکننده‌های حرارتی (به منظور افزایش مقاومت حرارتی و عدم تغییر رنگ در برابر تابش اشعه ماورای بنفش) استفاده می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مشکلات عمده در صنعت تولید ورق فومیزه پدیده Plate out یا همان چسبندگی مواد در سیلندر، ماردون و به ویژه در قالب است. این موضوع در مراکز تولید این ورق‌ها، علاوه بر استهلاک دستگاه منجر به هزینه زمانی زیادی (حداقل ۶ ساعت) جهت پاک‌سازی می‌شود.

برخی متخصصان استفاده از مواد Crotex و PO purge ultra را جهت شستشوی سیلندر و ماردون پیشنهاد داده بودند اما استفاده از این مواد مؤثر نبود.

علاوه بر این یکی دیگر از چالش‌هایی که در برخی موارد موجب نارضایتی مشتریان بوده، کم بودن سختی و پیچ‌خوری ورق‌ها است و این در شرایطی است که در ورق فومیزه PVC از مواد Impact modifier CPE جهت افزایش استحکام و سختی استفاده می‌شود که در حال حاضر موانعی بر سر واردات این محصول به کشور وجود دارد.

گروه صنعتی شفیق برای غلبه بر این چالش‌ها، پس از تحقیقات و بررسی نانوذرات، توانسته فرمولاسیون تولید ورق فومیزه را براساس نانوذرات بهینه کند؛ به نحوی که چسبندگی را به شدت کاهش داده و آن را از ۳ روز به ۹ روز رسانده است. با این تغییر همچنین سختی ورق به میزان ۲۰ درصد و پیچ‌خوری آن به میزان ۲۵ درصد افزایش یافته است و در مجموع بازتاب خوبی در بازار این محصول ایجاد شده است.

در حال حاضر شرکت‌های تولیدی سازه‌های PVC، شرکت‌های دکوراتیو، شرکت‌های تبلیغاتی جهت تولید تابلوهای تبلیغاتی و جایگاه‌های نمایشگاهی از طرف‌های قرارداد گروه صنعتی شفیق برای تولید و خرید این محصول هستند.

اگرچه صنعت ساخت سازه پی‌وی‌سی در ایران نسبت به کشورهای دیگر دیرتر آغاز شد اما سریع‌تر از آن‌ها پیشرفت کرد. یکی از مزیت‌های وارد شدن به این عرصه را می‌توان افزایش هزینه تولید در کشورهای توسعه‌یافته دانست، هرچند وارداتی بودن برخی از مواد اولیه از جمله مشکلات و چالش‌های پیش روی این گروه صنعتی در مسیر تولید این محصول به حساب می‌آید.

در حال حاضر تقاضای سازهٔ پی‌وی‌سی بیشتر از عرضه آن است و بسیاری از کشورها واردکننده این محصول به حساب می‌آیند. اگرچه بسیاری از کشورها تمایل به خرید سازه‌های با کیفیت بالا از دیگر کشورهای پیشرفته را دارند، قیمت سازه‌ها در ایران به اندازه‌ای رقابت‌آمیز است که سازه‌های ساخت ایران جای زیادی را در بازار به خود اختصاص داده‌اند.

 

در چه موادری می‌توان از این محصول استفاده کرد؟

  • موارد تزئینی، دکوراسیون داخلی و ساخت پانل‌های دیواری، نمای ساختمان، پارتیشن بندی
  • ساخت کابینت‌های روشویی
  • اتاقک سرویس‌های بهداشتی، کابینت‌های آزمایشگاهی وکابین‌های مورد استفاده در استخر، سونا و حمام
  • استفاده در سقف خودرو، اتوبوس و قطار
  • مصنوعات مورد استفاده در فضای باز مثل گلدان‌ها و نیمکت‌های پارک‌ها
  • خانه‌های پیش‌ساخته
  • حکاکی، بیلبوردهای تبلیغاتی و بیلبوردهای نمایشگاهی، بنرهای تبلیغاتی، صفحات نمایشگر، علائم صنعتی و راهنمایی و رانندگی
  • مورد استفاده در آزمایشگاه‌های مهندسی خوردگی و شیمیایی

چرا از این محصول استفاده کنیم؟

  • دانسیته بالا (0/52g/cm3)
  • طول استاندارد: 2440 میلی‌متر (قابل تغییر بر اساس سفارش مشتری)
  • عرض استاندارد: 1220 میلی‌متر (قابل تغییر بر اساس سفارش مشتری)
  • ضخامت: 3 الی 30 میلی‌متر
  • ارزان، سبک و با قابلیت نصب آسان
  • جایگزین مواد سنتی ساختمانی مانند چوب، گچ، سیمان، بتن و سفال
  • ضد آب و رطوبت، قابل شستشو
  • ضد ضربه
  • مقاوم به عوامل شیمیایی همچون محلول‌های نمکی، چربی‌ها
  • مقاوم در برابر آتش (حرارت مستقیم 70 درجه سانتی‌گراد–حرارت غیر مستقیم 100 درجه سانتی‌گراد)
  • عایق صوتی
  • ضد گرد و غبار– ضد باکتری

درباره گروه صنعتی شفیق بیشتر بدانیم:

گروه صنعتی شفیق، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۵۰ با تولید و فروش انواع قطعات یدکی خودرو با نام گروه صنعتی کهن در اصفهان آغاز کرد. نام این مجموعه در سال ۱۳۵۷ به گروه صنعتی شفیق تغییر داده شد و به موازات تولید و فروش قطعات یدکی خودرو، خط تولید انواع آبگرمکن‌های نفتی و گازی نیز، در زمینی به مساحت ۱۵ هزار مترمربع در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان، راه‌اندازی شد.

گروه صنعتی شفیق با تکیه بر بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت در صنعت تولیدی کشور و در راستای دستیابی و تحقق برنامه‌های توسعه و اهداف کلان خود و با درنظر گرفتن اهمیت روزافزون صنایع ساختمانی در کشور، اقدام به ورود به صنعت تولید ورق‌های فومیزه و یا صفحات فوم پی‌وی‌سی (PVC) کرده و از سال ۱۳۹۰ با سرمایه‌گذاری بر تجهیزات و ماشین‌آلات به‌روز و تأمین نیروی انسانی متخصص و با معرفی برند ساپنل فعالیت خود را در صنعت تولید ورق‌های فومیزه آغاز کرده است.

نانومحصول ایرانی؛ ورق فومیزه پلی وینیل کلراید