محصولی برای کمک به طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

شرکت آتیه پردازان ظهور شریف با طراحی و ساخت پلنت‌های الکترولایزر آب نمک به طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران کمک می‌کند. این پروژه در چندین ایستگاه تولید و تزریق آب ژاول در مسیر خط انتقال آب خلیج فارس اجرا شده است.

در سیستم‌های الکترولیز آب نمک، محلول آب نمک وارد سلول‌های الکترولایزر شده و محلول هیپوکلریت سدیم با غلظت بالا برای گندزدایی آب شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آندهای استفاده شده در سلول‌های الکترولایزر آب نمک، دارای پوشش‌های MMO بسیار خاص نانوساختار بوده که علاوه بر طول عمر بالا و مصرف برق کمتر باعث تولید حداکثری محصول نهایی با غلظت بالا می‌شوند.

از جمله مزیت‌های این فناوری می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

*برابری کیفیت با نمونه‌های اروپایی

*هزینه تمام شده کمتر

*دسترسی سریع

*طراحی مهندسی بر اساس نیاز کارفرما

*قابل حمل بودن

*کنترل بر خط

*گارانتی ۵ ساله و خدمات پس از فروش تا ۱۵ سال برای کل واحد الکتروکلرینینش

الکترولیز آب دریا به دلایل مختلفی مانند تولید هیدروژن یا استخراج سدیم هیپوکلریت انجام می‌شود. از هیدروژن حاصل از الکترولیز آب دریا در کاربردهای مختلفی همچون سلول‌های سوختی استفاده می‌شود که می‌توانند انرژی و برق مصرفی مناطق مختلف را تامین کند. استفاده از هیپوکلریت تولیدی از الکترولیز آب دریا نیز در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی موجب کاهش مشکلات ناشی از رسوب و خوردگی در قطعات و لوله‌های این صنایع می‌شود. در فرایند الکترولیز از یک جریان الکتریکی مستقیم و دو الکترود استفاده می‌شود. در این فرایند منبع جریان الکتریکی با جریان مستقیم به دو الکترود موجود در آب متصل می‌شود و آب تجزیه شده و گاز هیدروژن در کاتد و گاز اکسیژن در آند تولید می‌شوند. به منظور الکترولیز آب دریا می‌توان از الکترودهای از جنس اکسیدهای فلزی مختلط (MMO)، استفاده کرد که معمولا نرخ سایش پایینی دارند و هندسه آن‌ها تقریبا ثابت باقی می‌ماند. این الکترودها که از موادی مانند IrO۲، PtO۲ و RuO۲ ساخته می‌شوند جایگزین مناسبی برای آندهای قدیمی مانند آندهای گرافیتی هستند. اما هزینه این آندها زیاد است. برخی از آندهای ارزانتر نیز با زیرلایه تیتانیم خالص ساخته شده و پوششی از اکسیدهای مختلط بر آن اعمال می‌شود. با توسعه الکترودهای جدید مبتنی بر فناوری‌نانو و جایگزینی آن‌ها با الکترودهای سنتی ساخته‌شده از عناصر فلزی گران‌قیمت مانند پلاتین و ایریدیوم هزینه فرایند الکترولیز کاهش یافته و بازده این فرایند افزایش می‌یابد.

این شرکت از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات با فناوری بالا در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است و از شرکت‌های پیرامونی دانشگاه صنعتی شریف است که موفق به ارائه فناوری شده که برای افزایش بازدهی برج‌های خنک‌کننده در پتروشیمی‌ها قابل استفاده است.